Amandel taart met bladerdeeg (Tarte de Amêndoa) portugees recept

08-07-2015 20:51

Deze traditionele amandel taart is lekkeren komt uit Portugal. Er zijn 2 manieren om het te maken.Met een zachte of een harde bodem. Mijn keuze gaat naar de zachte bodem (bladerdeeg). Simpel maar gewoon lekker. Hier thuis is goedgekeurd.

Deze amandel taart is lekker bij de koffie, thee of zomaar. 

Klaar in 35/45 min. afhankelijk van de oven

                portugees recept, taart, easy recept,

Wat je nodig hebt: voor 12 stuks

  • 8 blaadjes bladerdeeg
  • 310g suiker
  • 100g gemalen (gepelde amandelen)
  • 50g amandel schaafsel
  • 200ml water
  • 30g boter
  • 7 eigeel
  • 2 eieren
  • poeder suiker
Aan de slag:
In een pan maak je het water en de suiker warm. Goed roeren. Als begint te koken laat even 3 min. koken.
 
Na de 3 min. het vuur uitzetten. 
 
Nu doe je de amandel in een schaal, en voeg de warme suiker met water en de boter toe. Goed roeren tot de boter helemaal gesmolten is.
 
                        portugees recept, taart, easy recept,
 
 
Als afgekoeld is voeg je het eigeel en de eieren toe en roer heel het mengsel goed.
 
Bedek de springvorm met de blaadjes bladerdeeg en druk goed met vingers in de bladerdeeg (zie foto) tot een hele stuk. en vervolgens  met een vork prik je de hele deeg (zie foto).
 
portugees recept, taart, easy recept,
 
Het mengsel op het bladerdeeg in een voorverwarm oven op 180° 35 min. 
(LET OP: ALS HET BLADERDEEG OP KLEUR IS, IS DE TAART KLAAR).
 
portugees recept, taart, easy recept,
 
Besproeien met poeder suiker.
Serveer koud.
              
portugees recept, taart, easy recept,
 
Smakelijk eten!
 
 Tarte de Amêndoa 
 
 
Ingredientes para 12 fatias:
1 base de massa folhada para tarte
310g de açúcar
150g de amêndoa moída
200 ml de água
30g de manteiga
7 gemas
2 ovos
Açúcar em pó para polvilhar

Preparação:

1. Num tacho, leve ao lume a água e o açúcar.
Mexa e deixe ferver durante 3 minutos.
Passado os 3 minutos, apague o lume.

2. Numa tigela, coloque a amêndoa, junte a calda do açúcar e a manteiga.
Mexa até que tudo fique bem misturado e a manteiga derretida.
Deixe arrefecer.

3. Depois de frio, junte as gemas e misture.
Por fim, junte os ovos e mexa até que tudo fique bem misturado.

4. Estenda a massa numa tarteira de fundo amovível e acalque bem.
Por cima da massa coloque o recheio.

5. Leve ao forno pré-aquecido nos 170º e deixe cozer entre 20 a 25 minutos.
Logo que esteja cozida, retire-a do forno para não secar muito.

6. Depois da tarte desenformada, polvilhe com açúcar em pó com a ajuda de um passador de rede.
Depois de fria está pronta a servir.
 
 

—————

Terug


  


comments powered by Disqus