Caramel mousse of Kamelen kwijl (Baba de Camelo)

02-08-2015 21:34

Caramel mousse is alweer een echt portugees toetje. Met 2 ingredienten is dit toetje heel makkelijk om te maken. Het is een beetje zoet van smaak, maar met een beetje vers fruit er bij op het moment van serveren, maakt alweer speciaal. ik proef caramel smaak en daar hou ik van. Als jij van likeur houd, is ook lekker om op moment van serveren een beetje koffie likeur, Amaretto of Whisky bij te doen.

Wat je nodig hebt: voor 6 tot 8 schaaltjes

Aan de slag:
Blik gecondenseerde melk(ongeopend) in een pan met water, ongeveer 2 uur laten koken.
Vervolgens in een bak koud water, laten af koelen.
Ondertussen klop je het eiwit op tot echt stevig is.
Nu in een grote schaal het eigeel roeren met de gecondenseerde melk en als laatste het geklopte eiwit.
 
Let op: even zacht roeren met een spatel. En klaar. Verdeel in kleine schaaltjes.
Minimaal 2 uren in de koelkast.
Op het moment van serveren kun je eventueel deze caramel mousse versieren met kleine stukjes noten, amandelen of vers fruit, bv. aardbeien, bananen.
Smullen maar!!!

 
Baba de Camelo
 
Ingredientes
1 lata de Leite Condensado Mimosa Cozido
4 gemas
4 claras
100 g de amêndoas ou bolacha ralada
 
Preparação
1.
Numa tigela, bata o Leite Condensado Mimosa Cozido com as gemas, durante 5 minutos.

2.
Bata as claras em castelo à parte e incorpore-as cuidadosamente no preparado.

3.
Por fim, polvilhe com a amêndoa ralada ou a bolacha. Leve ao frio, pelo menos, 1 hora e 30 minutos, ou até ficar consistent.
 

—————

Terug





comments powered by Disqus