Lekker sinaasappeltaart

13-09-2015 09:14

Lekker sinaasappeltaart. Niks is zo makkelijk als dit recept. Ook als jij een beginner bent in de keuken, is dit recept iets om te proberen en ik verzeker je dat het een succes wordt. Dit is een frisse, zachte taart.

Wat je nodig hebt: voor 10 stuks

  • schaafsel van 2 sinaasappels
  • sap van een sinaasappel
  • 400gr. suiker
  • 1 lepl. Maizena
  • 2 lepl. meel
  • 1 vel bakpapier
  • 8 eieren
  • boter
 
Aan de slag:
Eerst de oven op 230° voorverwarmen. 
Nu meng je in een schaal,suiker de eieren, het schaafsel van de sinaasappels en het sap.
 
Goed roeren.
Torta, taart, sinaasappel, zoetrecepten, zoet, taart,
 
Als alles goed geroerd is, voeg je het meel en Maizena toe. 
Goed roeren.
Vervolgens alles in een oven schaal (rechthoekig) en heel goed met boter insmeren.
 
Bakpapier op leggen en ook goed insmeren met boter.
Af en toe kijken, tot het mengsel een licht bruine kleur heeft (± 20 min.).
 
Torta, taart, sinaasappel, zoetrecepten, zoet, taart,
    
 
Leg een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi met suiker en leg de taart daar boven op.
 
Bakpapier verwijderen en vervolgens, rol je de taart om (zie foto).
                     Torta, taart, sinaasappel, zoetrecepten, zoet, taart,
Laat afkoelen.
 
Als afgekoeld is kun je serveren.
bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.
Bon apetit
 
 
 
 
 
Torta de Laranja Humida 
 
Ingredientes:
- 8 Ovos
- Raspa de 2 Laranjas
- Sumo de 1 Laranja             
- 400g de açucar branco
- 2 colheres de sopa de farinha
- 1 colher de sopa de Maizena

Preparação:


Ligar o forno previamente (230 graus).


Juntar os ovos, a raspa, o sumo e o açúcar e mexer bem, depois de estar tudo bem ligado, juntar a farinha e a Maizena.

Untar o Tabuleiro com manteiga, colocar papel vegetal sobre o tabuleiro e untar o papel vegetal com manteiga.


Colocar o preparado no tabuleiro e ir forno, ir espreitando até o preparado estar com uma ligeira cor dourada/castanha (aprox. 20 minutos).

Depois de tirar o tabuleiro, levantar cuidadosamente o papel vegetal para a bancada e com a ajuda de um pano povilhado com açucar e enrola-se a torta.
*Nota: Não deixar arrefecer muito pois mais tarde poderá não tomar a forma desejada.
*Nota: Não verter o preparado na bancada.


Depois de ter a torta enrolada poderá eventualmente colocar mais açúcar por cima e decorar a seu gosto.
 

Bom apetite ☻

—————

Terug



 



comments powered by Disqus