Oliebollen met pompoen en sinaasappel (Filhóses de Abóbora)

26-10-2015 17:59

Lekker deze oliebollen met pompoen en sinaasappel smaak. Dit recept is typisch portugees. Ik was verrast dat die hier in Nederland niet bekend was. Toen ik vertelde dat ik oliebollen ging maken met pompoen, keek iedereen me zo aan als of ik iets aparts zei, maar geloof maar is echt niet.

Filhóses de Abóbora, Olibollen, pompoen, sinaasappel

In de Winter rond Kertmis maakt iedereen deze zoetigheid in Portugal. Probeer maar, is lekker!

Wat je nodig hebt: voor 12 stuks

  • 1 kg pompoen
  • 150 gr suiker
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 500 gr meel
  • 4 eieren
  • 2 dl lauwe melk
  • 1 theel. poedergist
  • zonnebloem olie (voor de frituur)
  • suiker en kaneel
  • een snufje zout
Aan de slag:
 
Schil de pompoen en haal de pitten er uit. in stukjes snijden.
 
In een pan met water en een snufje zout, kook je de pompoen ongeveer 15min.
 
Nu de gekookte pompoen laten uitlekken in een zeef.
 
 
Als goed uitgelekt is, in een mixer tot echt een pasta is geworden.
 
De melk even warm maken (lauw) en het gistpoeder bij voegen.
 
 
Nu in een schaal de pompoen pasta, sinaasappelsap, rasp van de sinaasappels, eieren, de melk met poedergist en als laatste het meel.
 
Goed roeren.
 
Als je ziet dat het mengsel heel dun is, kun je altijd een beetje meel er bij doen en vervolgens goed roeren.
 
Bedek de schaal met een theedoek en laat rusten, ongeveer 2 uren.
 
Als het mengsel kleine gaatjes heeft is het klaar!
 
Nu de olie in een pan.
 
Als de olie heet is, doe je het mengsel met een grote lepel in de olie en draai oliebol regelmatig totdat, Die op kleur is.
 
Laat de oliebol op een bord met keukenpapier even uitlekken en daarna op een mooi bord of schaal en bestrooi met suiker en kaneel.
 
Ik vind het lekkerste als ze nog warm zijn.
 
Smakelijk!!!
 
 
Filhoses de abóbora com laranja 
 
 
Ingredientes: 12 porções

1kg de abóbora
150g de açúcar                    
Raspa e sumo de 2 laranjas
500g de farinha
4 ovos
2 dl de leite morno
1 colher de chá de fermento em pó
Óleo para fritar
uma pitada de sal
Açúcar e canela para polvilhar
 
Preparação:
Descasque e coza a abóbora.
Reduza-a a puré.
Numa tigela misture a abóbora cozida (cozida com uma pitada de sal), com o sumo e a raspa das laranjas, os ovos, o açúcar, o fermento desfeito no leite morno.
Por fim junte a farinha e mexa tudo muito bem.
Deixe descansar meia hora.
Frite colheradas (com uma colher de sopa) de massa no óleo bem quente e passe pelo açúcar misturado com a canela
Bom apetite, sirva quentinhos ☻

 

—————

Terug



  

 



comments powered by Disqus