Romige bananentaart met chocolade

29-09-2015 22:36

Vandaag ga ik met jullie een recept van een romige bananentaart met chocolade delen. En deze taart is gewoon sensationeel.Het is een taart, dat als je er een stuk van pakt, je eigenlijk nog meer wil. 

     

Is super makkelijk om te maken en de ingredienten zijn gewoon heel lekker! De combinatie bananen en chocolade, plus de slagroom als topping, is perfect. We gaan beginnen.

Er zijn 4 stappen nodig om deze taart te maken (ongeveer 45 min. om te maken. Vervolgens 3 uur in de koelkast).

 

1º Stap Voor de bodem

Wat je nodig hebt:

  • 1 pak Bastogne 260gr.(of ander koekjes)
  • 70gr. boter
  • 1 lepl. meel(tarwebloem)
taart, Torta, bananen, bananentaart, romige, roomsaus, bastogne, chocolade,
 
Aan de slag:
Maal de koekjes in de mixer. Smelt de boter. In een schaal roer je alle ingredienten (gemalen koekjes, boter en het meel). 
 
Smeer de springvorm in met boter, en zet de oven aan op 180°.
 
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met hand, en ook een beetje op de rand.
 
In de oven op 180°, ongeveer 15 min.
 
2º Stap Roomsaus
 
 
Wat je nodig hebt:
 
  • 500ml melk
  • 4 lepl. suiker
  • 4 eigeel
  • 4 lepl. meel
  • 1 theel. vanille Aroma
taart, Torta, bananen, bananentaart, romige, roomsaus, bastogne, chocolade,
taart, Torta, bananen, bananentaart, romige, roomsaus, bastogne, chocolade,
 
Aan de slag:
In een pan op medio vuur doe je alle ingredienten, en roer je tot dat het een dikke saus is geworden (ongeveer 5 tot 7 min.).
 
Doe nu de saus door de zeef heen (zie foto).
Let op: de plasticfolie moet de saus aanraken(plakken) (zie foto).
 
Bewaar in de koelkast tot afgekoeld is.
 
 
3º Stap Vulling
 
 
Wat je nodig hebt:
 
  • 3 bananen
  • 200gr. chocolade
taart, Torta, bananen, bananentaart, romige, roomsaus, bastogne, chocolade,
 
Aan de slag:
Snijdt de bananen in schijfjes. Smelt de chocolade (au Bain-Marie).
 
In een schaal meng je alles heel voorzichtig.
 
Doe het mengsel op de afgekoelde bodem, en vervolgens de roomsaus er overheen.
 
 
4º Stap Topping
 
 
Wat je nodig hebt:
 
  • verse slagroom
 
Aan de slag:
 
Nu alleen nog deze topping boven op de roomsaus.
 
Minimaal 2 uur in de koelkast. Op het moment van serveren, garneer de taart met slagroom
 
Versier de taart met stukjes bananen en chocolade snippers.
 
En daarna is genieten. Fantastisch!
 
 
 
 
 
 
 

 

—————

Terug