Menu  (Kerstavond)nr.1

 
 
Kerst is samen zijn. Kerst is heel speciaal voor mij.Kerst is gezellig met al die lampjes.Kerst is familie is samen zijn , gezellig met elkkaar praten ,cadeautjes en natuurlijk heel lekker eten.Mooi tafel dekken enz. Ik heb er al zin in. 
Dit is mijn Menu voor Kerstavond.
 

   1.Tafel dekken                                             

 

    2. Mooie sevetten                                         

 
 3. Voorgerecht: (voor 4 personnen)                          
 
 

 4 middelgrote aardappelen 1 klein stukje verse gember 1 klein potje tonijnsteak Nostromo ronde 2 tomaten extra vergine olijfolie naar smaak. Heel gezond

zout naar smaak basilicum .(kijk foto)

   4. Hoofdgerecht                                            

 Gebraden Kip (kalkoen) met sinaasappel en knoflook.
 
1 kip (1600gr)
2 sinaasappels, schoongeboend en in parten gesneden
4 bolletjes knoflook
Half bosje tijm
1 tl zwarte
40gr boter
2 el olijfolie
6 sjalotjes gepeld
glas droge witte wijn (150ml)
3 el creme fraiche
Zout
 
Hal de kip een uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 175graden. 
 
Spoel de binnenkant van de kip af met een liter kokend water.
Laat uitdruipen en dep de kip droog met keuken papier. 
 
Bestrooi van buiten en van binnen met zout en vul met de helft van de sinaasappelparten.1 bol knoflook de tijm en de peper.
 
Verhit de boter met olijolie in een flinke pan. Bak de kip rondoom aan en leg hem op zijn borstkant in een ovenschaal.
Giet het bakvet erover en zet de schaal in de oven. 
 
Besprenkel de kip elke kwartier met het braadvet. Draai de kip na een uur om en leg er de parten van de tweede sinaasappel bij.
 
Leg er ook de overlangs doorgesneden tweede bol knoflook en de gehalveerde sjalotjes bij. Laat nog 3 kwartier braden.
 
Overgiet de kip elke kwartier met braadvet .
 
Haal de kip uit de schaal en houd warm onder alumiumfolie. Schenk de wijn een eenzelfde hoeveelheid water in de schaal roer de aanbaksels losen ,druk wat sap uit de sinaasappels en de knoflook.
 
Schenk het vocht in een pannetje en laat iets inkoken.
 
Roer er de creme fraiche door.Laat even koken en breng op smaak met peper en zout.
 
Leg de kip terug in de schaal en serveer met de saus.
        

   5. Aardappelpartjes Provencaals                            

Lekker met Aardappelpartjes Provencaals.
 
 

   6. Salade                                                  

Salade met sla ,tomaat ,komkomer ,ei ,augurk ,wortelen en een dressing:
 
Ik heb 1 krop sla gebruikt,2 eieren, 2 grote tomaten in stukken, 4 in schijfjes gesneden kleine augurkkjes, 1stuk komkomer in schijfjes en 3 wortelen kunt eventueel ook nog een in ringe gesneden ui toevoegen.
 
Ik maak vandaag een dressing door 1 eetlepel mayonaise (met citroen) te mengen met 1 eetlepel zure room en een theelepeltjes azijn. Proef de dressing.
 
Als u deze te zuur vindt voegt u  wat suiker.
 
      
 

7. Toetje                                                     

    


 


Monchou in mooie glazen!
hmmmm...

                                 

 




Menu  (Kerstavond)nr.2

 1.Tafel dekken                                               

 

2. Mooie sevetten                                             


3. Voorgerecht:                                                  

 Rolletjes van kipfilet en tonijnsalade

Klik hier voor het recept

 4. Hoofdgerecht                                            

Glorias kip

Bekijk het volledige recept

Worteltjes, sperziebonen met honing en champignons

Bekijk het volledige recept

7. Toetje                                                     

Toetje Sweet Wonder

Bekijk het volledige recept

Chocolade tak/boomstam voor Kerst
 
 
 

Merry Christmas 


comments powered by Disqus